τουρισμός - Ξενοδοχεία & Resorts: benchmarking
προφίλ τουρισμός συμμαχίες επικοινωνία  

Hotel Study - Αποτελέσματα 2004

¶λλη μια κακή χρονιά για την ελληνική ξενοδοχεία ήταν το 2003 σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του Hotel Study που εξέδωσε η JBR Hellas - Horwath. Βασική αιτία της πορείας αυτής είναι η περαιτέρω πτώση του μέσου εσόδου ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) κατά 15% περίπου σε σχέση με το 2002 ή 30% σε σχέση με το 2001. Το Μικτό Λειτουργικό Κέρδος (GOP) έχει περιοριστεί σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα της τάξης του 10 έως 15%, με εξαίρεση τα Β' κατηγορίας που εξακολουθεί να είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα (~30%).

Ο ακόλουθος πίνακας αναφέρεται σε ένα επιλεγμένο δείγμα ξενοδοχείων που συμμετείχαν σε 2 συνεχόμενα Hotel Studies και δείχνει συνοπτικά την εικόνα και που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες και τύπους ξενοδοχείων.

Hotelstudy 2004

Πηγή: Hotel Study 2004, JBR Hellas

H εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από την πτώση του βασικού δείκτη κερδοφορίας GOPPAR (GOP per available room) κατά 40% σε σχέση με το 2002 και κατά 60% σε σχέση με το 2001. Η πληθώρα των αναλυτικών στοιχείων που παρατίθενται στις 50 σελίδες της μελέτης, αφορά στο σύνολο των ξενοδοχείων αλλά και στις επιμέρους κατηγορίες και τύπους:

  • Πολυτελείας
  • Α κατηγορίας
  • Β κατηγορίας
  • ξενοδοχεία Πόλης, De Luxe και Α κατηγορίας
  • ξενοδοχεία Resort, De Luxe και Α κατηγορίας

Η μελέτη διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΣΕΤΕ και με τη συνεργασία του Travel Daily News.

 

υπό την αιγίδα του
SETE

με την υποστήριξη του
Traveldailynews

 
 
Εμπειρία
Πελάτες
Κέντρο Πληροφοριών
 
© 2018 GBR Consulting
 
home